25 червня 2020 р.

Книги за рахунок акції "Здай макулатуру - збережи дерево - поповни бібліотеку"



Нанетті А. Мій дідусь був черешнею / Анджела Нанетті ; пер. з італ. А. Маслюх ; іл. А. Стефурак. - Л. : Видавництво Старого Лева, 2020. - 136 с. : іл. - (Ілюстровані історії та казки).

Ця книга - родинна історія хлопчика Тоніно, розказана від його імені. Проста і казкова водночас. Така, що зачепить кожного знайомими ситуаціями, подіями, фразами і страхами.
У Тоніно є мама й тато, які не завжди знаходять спільну мову. Є дідусь і бабуся міські, а є - сільські. І вони зовсім різні, бо живуть у різних світах. І саме сільські дідусь і бабуся - Оттавіано і Теодолінда - словами, вчинками, тим, які вони є, відкривають перед Тоніно, а отже - й перед нами, скарби емоцій, вчать розуміти себе й близьких, сприймати і переосмислювати навіть найскладніші речі та явища. Навіть смерть, яка є невід'ємною частиною життя.
Ця історія - повернення в дитинство з його можливістю неможливого і нагадування про те, що дива існують поряд з нами, і що, попри сум, несправедливість та розпач, ми таки зуміємо їх побачити, якщо тільки відкриємо до них серце.

Павленко М. Русалонька із 7-В, або Прокляття роду Кулаківських. Кн. 1 / Марина Павленко. - Вид. 9-те. - Вінниця : Теза, 2020. - 224 с. - (Русалонька із 7-В).

Гадаєш, казки — то тільки дитячі баєчки і чудес на світі не буває? Але якщо над красенем однокласником висить родове прокляття, якщо тебе домучили нічні жахіття сусідської квартири, якщо тітоньку треба рятувати від її ж власного весілля, а старовинна шафа перетворюється на машину часу, і про все це навіть не здогадуються такі розумні батьки, — ти ніде інде, як у казці. Справжнісінькій сучасній казці, щасливий кінець якої мусиш дописати самостійно.
Цю книжку виготовлено на якісному книжковому папері, який знижує контрастність і полегшує читання.

Арєнєв В. Порох із драконових кісток / Володимир Арєнєв ; худож. О. В. Продан. - Х. : АССА, 2019. - 228 с. - (Час фентезі).
Старшокласницю Марту кличуть Відьмою — і не даремно. Характер у неї складний, та й життя непросте: батько поїхав на заробітки, тож жити доводиться з мачухою, яку Марта терпіти не може. А після випускного класу лишатися у Нижньому Ортинську вона не хоче: містечко занедбане, прикордонне, тут немає жодних перспектив для молодої амбітної дівчини… От тільки для вступу до столичного універу Марті потрібні гроші, багато грошей. І тому вона робить те, що в принципі законом заборонено. Викопує й заклинає те, що охоче купують на «чорному ринку», — давні токсичні кістки. Кістки драконів, що колись правили цією країною…
Рекомендовано Міністерством освіти України для додаткового читання у шкільній програмі з української літератури.

Биков В. Альпійська балада : повість / Василь Биков ; пер. з білорус. Галини Вігурської. - К. : Знання, 2019. - 159 с. - (Класна література).
У центрі повісті “Альпійська балада” відомого біло­руського письменника Василя Бикова (1924—2003) зворушливе кохання, що зазнає жорстокого випробування у пеклі Другої світової війни. Головні герої твору — моло­дий солдат-білорус Іван Терешка і дівчина-італійка Джулія — тікають із концтабору, розташованого в авст­рійських Альпах і, долаючи неймовірні труднощі, нама­гаються пробитися до партизанів. Жертвуючи собою, Іван допомагає Джулії врятуватися. Ця трагічна історія стає основою глибоких роздумів письменника про життя людини, споконвічні моральні цінності, справжню велич людяності й любові.

Воронина Л. Таємне Товариство Боягузів, або Засіб від переляку № 9 : повість / Леся Воронина. - К. : Знання, 2019. - 126 с. : іл.
Чи доводилось вам потрапляти у дивні й загадкові обставини? Ось ви біжите знайомою вулицею і раптом, провалившись крізь люк, опиняєтесь у секретному штабі Таємного Товариства­ Боягузів. Ваша рідна бабуся виявляється геніальною винахідницею, що створила часоліт, а Землю от-от мають захопити хижі космічні прибульці-синьоморди, які хочуть заразити людей вірусом страху. І порятунок людства залежить тільки від вас!
Головне — зуміти здолати свій страх, і тоді най­потужніша зброя перетвориться на порох, а підступні космічні завойовники стануть безпорадними. Адже кінець-кінцем ви здобудете універсальний Засіб від переляку № 9.