26 серпня 2021 р.

Медіатека ліцею готова до початку нового навчального року.


18 серпня 2021 року відбулося засідання методичної студії працівників місцевих органів управління освітою, методистів ОТГ, відповідальних за роботу бібліотек закладів загальної середньої освіти, керівників методичних об’єднань, відповідальних за організацію методичної роботи з бібліотекарями з проблеми “Особливості роботи методичних служб та бібліотек навчальних закладів в умовах нових стандартів освіти”.

Серпнева студія проходила в режимі онлайн. Модерування відеоконференцією здійснювали: Галина Адамович, старший викладач кафедри менеджменту та освітніх інновацій, Галина Столярчук, методист ОІППО.

У форматі науково-методичного інформування розглядалися питання щодо роботи з ІСУО: особливості замовлення, плану завозу, обліку, перерозподілу підручників для 4,8 класів у 2021/2022 н. р. присвячені роботі в інформаційно-телекомунікаційній системі ДІСО, шляхи оптимізації формування, використання, інвентаризації, аналізу, перерозподілу. Дану інформацію озвучила Іванна Костюк, методист центру моніторингу якості освіти ОІППО.

Методичні рекомендації щодо роботи методистів та бібліотекарів у 2021/2022 н. р. надала учасникам студії Галина Столярчук, методист лабораторії національного виховання ОІППО.

В програмі серпневої студії розглядалися питання діяльності бібліотекарів щодо популяризації сучасної дитячої художньої літератури. Теоретичний та практичний виклад здійснила Галина Адамович, старший викладач кафедри теорії і методики навчання ОІППО;

Щодо створення нових трендів у промоції дитячої книги і читання поділилася досвідом Наталія Стасюк, завідуюча бібліотекою Івано-Франківського ліцею № 6 ім. Івана Ревчука Івано-Франківської міської ради.

У роботі методичної студії взяли участь 77 педагогічних та бібліотечних працівників області.

Методична студія для методистів та бібліотекарів закладів освіти в новому форматі була цікавою, потрібною та змістовною.