23 вересня 2022 р.

Портрет ювілярки «Королева оперної сцени»

             "...І в час оцей, о, дивний час...
Ти наша слава, наша мрія...
Уклін земний тобі складають
Серця нащадків, Соломіє!"
о. Степан Рисей

23 вересня виповнюється 150 років з дня народження визначної української співачки Соломії Крушельницької. Ця ювілейна дата відзначається разом з усім світом, адже входить до переліку пам’ятних дат під егідою ЮНЕСКО. 

Соломію Крушельницьку досі вважають неперевершеною оперною дівою, яка перетворювала кожну виставу на неповторне мистецьке явище, на те, що називали словом «тріумф». Вона була – довершена гармонія... Винятково сильне і приємне для вуха сопрано, вроджений акторський талант, досконале виконавське мистецтво, краса фізична і духовна.

З нагоди 150-ї річниці від дня народження Соломії Крушельницької у бібліотеці Калуського ліцею № 10 проведено портрет ювілярки «Королева оперної сцени», під час якого учні 7-Б класу познайомились з життєвим та творчим шляхом всесвітньо визнаної співачки, з високою красою її життя, глибинністю душі, вродженим хистом та беззупинним самовдосконаленням. Також під час заходу читачі бібліотеки прослухали уривок із запису 1928 року у виконанні Соломії Крушельницької «Ой, летіли білі гуси», переглянули відео про незрівнянну артистку,  ознайомилися з книгами та інформаційними матеріалами книжкової виставки «Ідеальна співачка, якій аплодував світ». Даний захід допоміг учням глибше пізнати співачку неймовірної сили характеру і таланту, найчарівнішу «Баттерфляй», неперевершену Аїду, Вагнерівську примадонну ХХ століття – Соломію Крушельницьку.