25 січня 2023 р.

"Особливості роботи шкільної бібліотеки в умовах війни"

    25 січня 2023 року на базі медіатеки Калуського ліцею № 10 відбулося засідання професійної спільноти шкільних бібліотекарів Калуської МТГ з теми "Особливості роботи шкільної бібліотеки в умовах війни". Координатором заходу була Уляна Теліхович, консультант Центру професійного розвитку педагогічних працівників; модератором - Любов Любомська, керівник професійної спільноти.
    Присутні бібліотекарі розглядали проблематику роботи шкільної бібліотеки як центру підтримки освітнього процесу в умовах повномасштабної збройної агресії рф. Метою заходу було перетворення шкільної бібліотеки в центр боротьби на інформаційному фронті.

🔷Любов Любомська зосередила увагу слухачів на питанні "Проведення масових заходів в перервах між повітряними тривогами: підбиття підсумків участі освітянських книгозбірень Калуської МТГ у Всеукраїнському місячнику шкільних бібліотек "В нас єдина мета - Україна свята, нездоланна ніким і ніколи!"

🔶 Наступним питанням було: "Інформаційно-бібліотечний супровід виховного процесу: становлення громадянина-патріота на прикладах мужності та героїзму краян-захисників України". Своїм досвідом проведення зустрічей з ветеранами російсько-української війни поділилися Ірина Свирид, бібліотекар Копанківської гімназії, та Любов Любомська, завідувач бібліотеки Калуського ліцею № 10.

🔷 Також особливу увагу приділили питанню психологічної підтримки для бібліотекарів в умовах воєнного стану.

🔶 Ознайомилися з нормативною базою та термінами проведення конкурсного відбору підручників для 1, 6, 10-х класів.

    Учасниками засідання були 18 бібліотекарів ЗЗСО громади.

    Обмеження воєнного часу не перепона, а новий поштовх для подолання викликів. Бібліотеки, як і раніше, залишаються відкритими для співпраці та допомоги усім, хто цього потребує. Надзвичайно важливим стало єднання всіх для боротьби з ворогом. Бібліотекарі тримають інформаційний фронт та часткою своєї праці також наближають день Перемоги 🇺🇦