28 листопада 2023 р.

«Гірська орлиця» української літератури»: літературна вітальня до 160-ї річниці від дня народження Ольги Кобилянської

     «Вона віддала свій яскравий талант рідному народові, служити якому вважала для себе найвищим обов’язком», – так сказав за О. Кобилянську відомий український літературознавець Федір Погребенник.
         А ще її називали «гірською орлицею» за горде серце, «пишною трояндою в саду української літератури» – за яскраву метафоричність бачення. Себе ж Ольга Кобилянська називала скромно і просто – «робітницею свого народу», девізом життя якої були слова: «Що люблю, люблю вже на віки».
         З нагоди 160-ї річниці від дня народження Ольги Кобилянської у бібліотеці ліцею відбулася літературна вітальня «Гірська орлиця» української літератури».
Учні 10-Б класу (класний керівник – Тетяна Юзьв’як) розповіли про життєвий та творчий шлях відомої української письменниці: Настя Лісняк та Арсен Бойчук – про дитинство Ольги Кобилянської, Богдан Борня та Аня Вовк – про нерозділене кохання письменниці, Андрій Мисів, Надія Васильчишин, Олександр Желізний та Настя Бакун охарактеризували творчість авторки, а Марія Бура та Роман Гречин розповіли про останні роки життя Ольги Юліанівни. Читці Катерина Кецмур та  Олександр Желізний декламували поезії, присвячені Ользі Кобилянській. Також всі присутні переглянули буктрейлери на книги «Земля» та «В неділю рано зілля копала…».
Доповненням до заходу була розгорнута книжкова виставка «Велична квітка Буковини» та демонстрована мультимедійна презентація.