14 грудня 2023 р.

"На крилах гірких спогадів": інсценізований репортаж за книгою Сергія Трохима "1986: чорнобильські хроніки"

    Сьогодні, 14 грудня, українці вшановують героїзм пожежників, персоналу Чорнобильської атомної електростанції, військовослужбовців, будівельників, учених, медиків, які брали участь у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС. Подвиг цих людей назавжди записано до літопису людської мужності, він навічно залишиться у пам’яті українського народу.
    Тому у бібліотеці ліцею учні та учениці 9-В класу (класний керівник Лужний Т. Б.) перегорнули сторінки документальної книги Сергія Трохима «1986. Чорнобильські хроніки», що розповідає про реалії весни-літа 1986 року. Із видання старшокласники довідалися багато маловідомих або прихованих фактів від сучасників та безпосередніх свідків подій ліквідації аварії на ЧАЕС. 
    Шелемей Святослав, Ніздропа Аліна, Бреславський Максим, Захарків Уляна, Козак Артур, Малищак Петро, Бойко Анастасія, Карп'юк Олександр, Луцан Віра, Кобута Назарій, Гільтайчук Олександр провели інсценізований репортаж "На крилах гірких спогадів" та розповіли усім присутнім про учасників найпершої в світі професійної групи телевізійної журналістики, що висвітлювали події одразу після аварії на атомній станції. Кадри, відзняті українськими телевізійниками у 1986-му, бачив увесь світ. Саме через об’єктиви телекамер українських журналістів людство дізнавалося, що ж реально відбувалося в зоні відчуження. 







У цей день школярі вшанували ліквідаторів за їх сміливість та відвагу. Тож висловлюємо найщиріші слова вдячності та доземний уклін за високу громадянську позицію і схиляємо голови перед світлою пам’яттю тих, чиї життя обірвав смертоносний атом.