13 березня 2019 р.

Шевченківська світлиця



Тарас Шевченко - душа нації і дух доби, голос святої правди. Жоден поет світу не зрівняється з ним у величі своєї жертовної любові до свого народу. Він, як ніхто зі світових письменників до нього, зумів найглибше і найдосконаліше розкрити багатий внутрішній світ простої людини, її душу, осмислити минуле, сучасне й майбутнє свого народу. І кожне десятиліття, кожен рік найновішої української історії засвідчують нам велику істину цих слів.
Тож 13 березня бібліотекарі орагнізували і провели для учнів 9-х класів Шевченківську світлицю "Володар народного духу вказав нам світлі і вільні шляхи".
Святкування 205-ї річниці від дня народження Т. Г. Шевченка розпочиналось піснею "Шлях до Тараса" на слова Юрія Рибчинського, музика О. Осадчого. Після цього, на фоні мелодії у виконанні бандури, прозвучали висловлювання про великого Кобзаря, які у свій час писали Іван Франко та Олесь Гончар.
А потім було вступне слово бібліотекаря Лужної О. І., яка сказала: "Щороку у Шевченківські дні кожен українець згадує великого Кобзаря, думає про нього, а ми проводимо літературне свято не тільки для того, щоб вшанувати пам’ять геніального поета, а й відчути серцем його невмируще і пророче, святе і заповітне Слово, бо це наша правда, мудрість і сила, що допомагають нам вистояти у дні тяжких випробувань.
Далі шанувальники Шевченкового слова учні 9-Д класу (Бойко Яна, Дакус Михайло, Дутка Ангеліна, Гвоздецька Христина, Кулик Марта, Метенька Павло, Метенька Петро, Павлишин Сергій, Прокопенко Юлія, Ротарь Віталій, Савчин Катерина, Солонинка Володимир, Хацевич Софія) читали поезії, а глядачі осягали їх моральність та ідейний зміст, що вказують людству правильні шляхи до волі і правди на Землі.
Окрасою свята були юні бандуристки - учениця 7-А класу Довбенко Софія та 7-В класу Паламар Оксана. Музичний супровід у виконанні бандури підсилював емоційність ліричних творів великого сина України Тараса Григоровича Шевченка.