22 березня 2019 р.

Всеукраїнський тиждень дитячого читання

В рамках Всеукраїнського тижня дитячого читання в шкільній бібліотеці Калуського ліцею №10 18, 19, 21 березня було проведено театр тіней "Ходімо в гості до нової казки" за книгою народної вчительки Ніни Куфко "Заяча крамничка".
Діти дивились п’єсу "Колобок на сучасний лад". В оновленій казці немає жорстокості. Добро панує над злом. Персонажі-звірята з людськими рисами характерів сприймаються з усмішкою, а це додало маленьким глядачам доброї моралі і тепла. Щасливий кінець казки порадував першокласникам радість і щастя.

20 березня учні 5-А класу провели казкову подорож "Казка вчить, як на світі жить" по книзі "Візок чудових казок". Мета: розвивати і збагачувати культурний та духовний потенціал дитини, на свідомість якої значний вплив мають казкові персонажі. Кожна сценка - це маленька історія великого світу, чиєсь горе чи радість, щастя чи поразка. Кожна казка розкрила читачам вічні істини життя - це мудрість, доброту, чесність, працьовитість.
Пам’ятаймо! Книги мають особливий вплив на життя як дітей, так і дорослих. Вони допомагають нам сформувати кращі риси характеру і світогляд. Книги - це джерело знань, а знання - це сила!






Цього ж дня, завідувач бібліотеки Любомська Л. О. спільно з вчителем початкових класів Зайцевою В. О. провели для учнів 3-А класу книжковий етикет "Бережімо книги". Практичне заняття проводилось з метою формування в учнів бережливого ставлення до книг. Діти вчилися виготовляти орігамі кутики-закладки, які виконують дві функції, а саме: попереджають загинання сторінок та для легкого знаходження потрібного місця у книзі.







22 березня. У злагоді, у мирі, у добрих стосунках живуть люди і Природа. Життя тваринного і рослинного світу завжди цікавило людину. Вчені, спостерігаючи за життям тварин і рослин, пишуть наукові праці, науково-популярні книжки, а письменники створюють оповідання, казки, вірші про навколишній світ. Таких письменників називають природолюбами, співцями природи. В нашому місті до таких співців природи належить наш краянин Ігор Гаврилюк - професійний письменник, член Національної Спілки письменників. Літературний псевдонім: Олег Тирлич. Його твори полюбилися і дорослим, і дітям. Вони цікаві, бо писались в горах, у лісах, на водах. 
Тож за книгами І. І. Гаврилюка з учнями 7-В класу було проведено бібліо-конкурс "Навколишній світ хто знає, той загадку відгадає". Конкурс подарував семикласникам веселі і пізнавальні хвилини.
Протягом тижня читання для відвідувачів бібліотеки діяло бюро літературних новинок "Добру науку нам книги дарують".
В День науки в бібліотеці організовано тематичну виставку "Книги цього дня". Спеціально відібрана література привернула увагу допитливих користувачів, зацікавила численними запитаннями і відповідями.