18 вересня 2019 р.

Війна на Донбасі очима калуського поета Богдана Сімківа

18 вересня у Калуському ліцеї № 10 відбулась літературна зустріч з відомим калуським поетом Богданом Сімківим. Літературна сторінка "Війна на Донбасі очима калуського поета Богдана Сімківа" була присвячена усім полеглим захисникам України. 

"Сьогодні Богдан Миколайович - наш гість, гість з Україною у серці", - сказала у вступному слові бібліотекар О. І. Лужна. Вона ознайомила усіх присутніх із трьома збірками поета-земляка, які є у бібліотеці - це "Дорога до волі", "Нескорена Україна", "З Україною у серці". Вони спонукають нас звернутись до тем важкого героїчного минулого нашого краю - Калущини, задуматись над смислом життя, зміцнити віру в перемогу добра над злом, не втрачати надію в щасливе майбутнє України.
Захід розпочався поезією "Сльози України", яку на фоні сумної мелодії прочитав учень 10-Б класу Петро Федоришин.

Тяжкі події в житті нашої держави завжди залишали пекучий біль у серці поета і він відгукувався на них своїм поетичним словом. Тож Богдан Миколайович говорив з десятикласниками про нелюдське обличчя війни, про жертовність героїв, які віддали життя за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність Батьківщини. 
Поезія, присвячена героям України, закликає стримати ворожу орду на Сході, вчить виборювати долю і свободу рідної землі, розраховуючи на власні сили, а в хвилини відчаю і в час радості молитися за рідну землю всюди: на Майданах і в храмах, в окопах і біля поранених.
На закінчення десятикласник Петро Федоришин прочитав поезію "Біль України", а завідувачка бібліотекою Л. О. Любомська звернулась до всіх словами поета-земляка:
...Я прошу Бога, як умію:
"Нам віри, Господи, додай, 
Щоб не втрачали ми надію 
І вчились боронити край". 

Бібліотека поповнилась новими збірками поета, зокрема: "До струн душі", "За волю України", "Світло у темряві", "З вірою до волі", "Дорогою гідності та свободи".