30 грудня 2020 р.

Безсмертний автор "Книги джунглів" : до 155-ї річниці від дня народження Джозефа Редьярда Кіплінга

Кіплінг Р. Казки та історії / Редьярд Кіплінг ; пер. з англ. В Прокопчука, Л. Солонька, П. Гандзюри [та ін.] - К. : Україна, 1995. - 383 с. : іл. - (Авторська казка).

Редьярд Кіплінг (1865-1936) - один з кращих у світовій літературі письменників-анімалістів. Зачудування екзотичною природою Індії, серед якої він народився і провів дитячі та юнацькі роки, допомогло йому відтворити стародавні легенди при написанні книг про цікаві відносини у розмаїтому світі тварин.

Збірка включає в себе казкову повість про незвичайні пригоди мужнього, кмітливого і справедливого хлопчика Мауглі, який подружився з тваринами і згодом став могутнім володарем тропічного лісу, та казки й історії: "Слоненя", "Маленький Тумаї" та ін.

Книга для родинного читання розрахована на широкий читацький загал.


Казки Кіплінга / пер. С. Г. Шалай, Ю. Б. Худяков. - К. : Книжковий Дім "Орфей", 2002. - 511 с. - (Для маленьких друзів. Казки).

Твори Кіплінга - це пряне і небезпечне повітря справжніх джунглів.

Ви будете лякатися та замирати від захоплення!

Це він написав історії про Кішку, яка гуляла сама по собі, про сміливого Мангуста Рікі-Тікі-Таві, про дивного "Жабеня" Магулі...

Ви будете зачаровані!

Кіплінг Р. Мауглі. Як і чому : оповідання, казки / Редьярд Кіплінг ; пер. з англ. В. Й. Прокопчука ; мал. С. Арюшенка. - К. : Веселка, 1979. - 269 с.

До цієї книжки увійшли оповідання про лісового хлопчика Мауглі та найращі казки відомого англійського письменника Редьярда Кіплінга.

Кіплінг М. Мауглі з "Книги джунглів" : оповідання / Редьярд Кіплінг ; пер. англ. ; мал. Сергія Артюшенка. - К. : Веселка ; Тернопіль : Навчальна книга - Богдан, 2003. - 167 с. : іл.

Захоплююча розповідь відомого англійського письменника про життя і пригоди хлопчика Мауглі в джунглях, про його дружбу з тваринами. Вихований вовками, ведмедем Балу, пантерою Багірою, він стає відважним, рішучим, справедливим і мудрим.


Кіплінг Р. Мауглі ; Тарзан / Р. Кіплінг, Е. Берроуз ; пер. І. Л. Базилянської. - Х. : ВД "Школа", 2009. - 496 с. - (Золота серія "Бібліотека пригод").

Упродовж століть збереглася популярність письменників Р. Кіплінга та Е. Берроуза, яких об’єднали в цій книзі їхні герої - Мауглі і Тарзан. Тісно переплітаються надзвичайні історії життя хлопчиків: обидва виросли у джунглях серед диких звірів,  обидва не просто вижили, а стали сильними, мужніми, розумними людьми, здатними захищати добро і протистояти злу, втілюючи в собі переваги природи та надбання цивілізації.

Для широкого кола читачів.