23 грудня 2020 р.

Книги за рахунок акції "Здай макулатуру - збережи дерево - поповни бібліотеку"


Бабкіна К. Шапочка і кит / Катерина Бабкіна ; мал. Юлія Пилипчатіна. - Львів : Видавництво Старого Лева, 2015. - 59 с.

У житті Шапочці багато чого наразі не можна - їсти всілякі ласощі, бігати, кататися на лонгборді і навіть гладити собак. А ще потрібно вчасно приймати таблетки, адже Шап (а так хлопчика звуть відтоді, як у нього після хіміотерапії випало волосся і він не хотів скидати блакитну в’язану шапку) досі бореться з лейкозом. Однак хлопчик не впадає у відчай, а спілкується зі своїм новим другом - блакитно-сірим китом, який невідь-звідки узявся в повітрі на містом. Кит навіть може катати Шапа на спині понад хмарами...

Книжка "Шапочка і кит" Катерини Бабкіної присвячена дітям, які борються з онкологічними хворобами.


Павленко М. Русалонька із 7-В та загублений у часі / Марина Павленко ; мал. Олени Ваніфатової. - Вид. 4-те, стереотип. - Вінниця : Теза, 2016. - 216 с.

Таємниці, таємниці!

Мабуть, Софійка їх до себе притягує. Бо ж хіба можна лишатися осторонь, коли вночі у покинутому замку лунає музика, а порожніми залами блукає самотній привид?! Привид, що... загубився у часі.



Старк У. Маленька книжка про любов : повість / Ульф Старк ; пер. зі швед. Галина Кирпа. - Львів : Видавництво Старого Лева, 2019. - 112 с.

Напередодні Різдва Може трапитися чимало див. На Фреда, героя "Маленької книжки про любов", чекає чимало омріяних подарунків. Навіть якщо тато на війні, не вистачає їжі і хлопець майже перед канікулами отримує догану від директора, все, чого він найбільше хоче, здійсниться.

У повісті відомого шведського письменника Ульфа Старка - багато світла й любові, і цей настрій книжки дуже точно відтворила в ілюстраціях Марія Фоя.


Яґелло Й. Кава з кардамоном / Йоанна Яґелло ; пер. з пол. Божена Антоняк. - Львів : Урбіно, 2020. - 240 с. 

Досі спокійне життя 15-річної гімназистки Лінки раптом змінюється. Її мама дедалі більше втомлюється й дратується, вітчим чимраз довше затримується на роботі, Лінці доводиться займатися молодшим братиком, хоча не за горами випускні іспити, і треба більше приділяти уваги навчанню... Дівчина відчуває себе покинутою. До всього, її мама мусить поїхати на невизначений час, і на Лінку лягають усі хатні обов’язки. А ще зіпсувалися стосунки з найкращою подругою, і хлопець, якого вона вважає лише своїм другом, ставиться до неї якось дивно, у школі суцільні проблеми... Щоб відволіктися Лінка вирішує відвідати свою бабусю, яку давно не бачила. У її домі дівчина випадково знаходить дивну фотографію. Прагнучи з’ясувати пов’язані з нею подробиці, Лінка несподівано розуміє: у неї є сестра, якої вона ніколи не бачила...

За пригодами Лінки читачі стежать затамувавши подих. Та відірвавшись від чудової книжки, чому б не спробувати зварити й собі каву з кардамоном.


Гридін С. Дорослі зненацька : повість / Сергій Гридін. - Львів : Видавництво Старого Лева, 2019. - 144 с. 

Шістнадцятилітній Тимко звик бути самостійним. Попри те що інколи хлопцеві бракує тата, який пішов від них з мамою, коли Тимко був ще маленький, він намагається не закидати школу і знайти якийсь підробіток. Все змінюється, коли Тимко вперше закохується і втрачає голову. Тепер і йому, і його коханій - п’ятнадцятилітній Юлі - доводиться дуже швидко подорослішати і стати відповідальними за нове життя. А це геть не просто, коли сам ще майже дитина.