30 березня 2021 р.

"З книгою у майбутнє": письменники читають дітям

Всеукраїнська акція «Онлайн-читання дитячих письменників «З книгою у майбутнє» до Всеукраїнського тижня дитячого читання — 2021

  • Еліна Заржицька — письменниця, журналістка, громадська діячка, член Національної спілки письменників України і Національної спілки журналістів України знайомить юних читачів зі своєю книжкою «Як козак у морського царя служив». 
  • Сергій Гридін — сучасний український письменник, автор багатьох пригодницьких творів для дітей та підлітків, спортсмен знайомить зі своєю першою книгою «Федько, прибулець з інтернету». 

  • Сергій Лоскот — дитячий письменник, громадський діяч, ветеран АТО, волонтер програми «Рівний рівному» (Всеукраїнська спілка учасників бойових дій «Побратими України») прочитає другу книжку із серії про Капітана Кепа «Капітан Кеп і курячі пірати». 
  • Сашко Дерманський — сучасний український письменник, що пише вірші та прозу для дітей, лауреат найпрестижніших літературних рейтингів і премій, таких як «Книга року ВВС», «Коронація слова», «Книга року», «Золотий лелека», автор 14 книжок, 1 аудіокниги та 2 інтерактивних книжок для дітей. У рамках Всеукраїнської акції «Онлайн-читання дитячих письменників «З книгою у майбутнє» до Всеукраїнського тижня дитячого читання — 2021 знайомить із циклом своїх оповідань дошкільників та учнів молодшого шкільного віку. 

  • Галина Малик — дитяча поетеса, письменниця, драматург, видавець, Член Національної спілки письменників України, лауреат численних літературних премій за твори для дітей знайомить зі своєю казкою «Про капітанку Кеп та її піратів». 

  • Анастасія Нікуліна — українська письменниця, блоґер, книжковий оглядач, перекладач, лауреат міжнародних літературних премій, організатор творчих інстамарафонів читає книжку «Зграя», що стала переможцем премії «Еспресо. Вибір читачів 2019» у категорії «Найкраща книжка для дітей і підлітків» та номінувалася до короткого списку BBC у категорії «Дитяча книга року» у 2018 р. 

  • Таня Стус — автор дитячих книжок, літературний критик, редактор, член журі літературних конкурсів та рейтингів у сфері дитячої літератури, член Асоціації українських письменників читає свою книжку «Рідні люди». 

  • Любов Відута — письменниця, поетеса і прозаїк, переможець Міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова» у номінації «Сучасне українське фентезі» за роман «Ловці думок» (2017 р.), переможець Всеукраїнського літературного конкурсу імені Леся Мартовича у номінації «Твори для дітей» (2016 р.), двічі фіналіст міжнародного літературного конкурсу на кращий твір для дітей «Корнійчуковська премія» (2015, 2016 рр.) читає вірші з книжки «Усміхнулось сонечко». 

  • Олександр Зімба — засновник видавництва «Вісім лапок», автор серії казок «Веселі пригоди Бровка та Мурчика», заслужений тренер України з важкої атлетики, відомий спортсмен читає свою книжку для найменших «Ми друкуємо книжки».