25 березня 2022 р.

"Чарівна сила казки": онлайн-сеанс казкотерапії для молодших школярів

Казка для дитини - це не просто фантазія, а особлива реальність світу почуттів. Василь Сухомлинський стверджував, що саме завдяки казці дитина пізнає світ не тільки розумом, а й серцем.

Казкотерапія являє собою важливий засіб розвитку моральних якостей у дітей молодшого шкільного віку.

"Кнопик-Переможець"

Порося на ім'я Кнопик з раннього дитинства виховувалося в любові і ніжності. Дорослі постійно казали малюкові, який він гарний, і давали зрозуміти, що він є найкращим поросятком у світі. Тож зовсім недивно, що Кнопик виріс дуже самовпевненим та хвалькуватим поросям, яке вважало себе найшвидшим, найспритнішим і найрозумнішим. Проте, Кнопик не розуміє, що задля того, щоб дістати перемогу, одного бажання занадто мало... Потрібно наполегливо тренуватися, уважно слухати поради дорослих людей та наставників, необхідно бути сміливим та дуже уважним. 

 Автор - Марина Ляшок

"Хоробре кошеня"

Казка про маленьке і дуже-дуже чорне кошеня на ім'я Вуглик, яке всього боїться. Мама вчить кошеня вірити в себе і каже, що він найхоробріше кошеня в світі, але Вуглик не вірить їй. Та одного дня Вуглику доводиться таки повірити в себе та перебороти свої страхи.


"Брехливе мишеня"

Казка про маленьке мишенятко на ім'я Пік, яке було таким брехливим, що всі називали його не інакше, як Пік-Брехунець. Малий бешкетник досить-таки часто поводився не надто виховано, а тому був змушений вигадувати небилиці для того, щоб знайти виправдання своїм витівкам.


"Будь собою"

Головний герой терапевтичної казки "Будь собою" зміг побороти свою невпевненість, так як зрозумів, що є неповторним...


"Їжачок Пуф шукає нову родину"

Їжачок Пуф має все, що потрібно для щастя, - затишний будинок, батьків, які його люблять, дружних сусідів і вірних друзів. Але він все одно раз у раз скаржиться! Бо мама дуже часто його цілує, в тата немає часу погратися, а сестичка занадто галаслива... І якось уранці він вирішує іти шукати ідеальну родину. Чи вдасться їжачкові знайти потрібне? Ця аудіоказка й повчальна історія нікого не залишить байдужим, а прекрасні ілюстрації подарують радість і гарний настрій. 

 Автор – Ян Валькер


"Сорока-злодюжка"

Чудова казочка "Сорока-злодюжка", яка містить історію з яскравим прикладом того, до чого призводить присвоєння чужої власності. 

Автор – Олександра Монич