9 березня 2023 р.

"Єднаймо душі словом Кобзаря!"

    "Ти нам залишив прагнення високі, шляхи священні по яких іти.
Твого сумління й мужності уроки ми бережем і будем берегти."
Микола Павлієнко "Тарасове слово - вічне"

    9 березня бібліотекарі та педагоги-організатори ліцею провели конкурс читців творів Тараса Григоровича Шевченка "Єднаймо душі словом Кобзаря!" (серед учнів та учениць 1-4-х класів), приурочений до 209-ї річниці від дня народження славетного українця.
    Метою заходу були: популяризація творчості Тараса Григоровича Шевченка; вшанування пам'яті геніального українського поета; виховання поваги й любові до Кобзаревого слова та нашої Батьківщини.
    До участі в конкурсі зголосилися 24 юних школярів та школярок. Конкурс став підтвердженням того, що наші діти сповнені духом Шевченкового слова. Учасники з допомогою батьків та класних керівників початкових класів продемонстрували різноманітність та індивідуальність при виборі поезій: "Садок вишневий коло хати...", "Розрита могила", "Думка", "Сон", "Заповіт", "Червоний місяць аж горить", "І золотої й дорогої...", "Мені тринадцятий минало...", "До Основ'яненка", "Тополя", "Мені однаково, чи буду...", "Кохайтеся, чорнобриві..." уривок із поеми "Катерина", "Гомоніла Україна..." уривок з поеми "Гайдамаки", "Зоре моя вечірняя...", "Село!.." уривки з поеми "Княжна", "Світає, край неба палає..." уривок з поеми "Сон", "Реве та стогне Дніпр широкий" уривок з поеми "Причинна".
    Їх виступи засвідчили ретельну підготовку до конкурсу, що проявилася у виконанні, вмінні відтворити характер твору. Перед журі стояв нелегкий вибір, адже кожен клас представив своїх найкращих читців.

Отож переможцями серед 1-2-х класів стали:

І місце - учениця 2-А класу Грейда Софія (класний керівник Вірстюк Наталія);

ІІ місце - учениця 2-В класу Матрофайло Вікторія (класний керівник Чабан Богдана);

ІІІ місце - учень 1-А класу Костів Андрій (класний керівник Наталія Хухра).

Переможці серед 3-4-х класів:

І місце - учень 3-Г класу Бенько Тарас (класний керівник Віра Зайцева);

ІІ місце - учениця 3-Г класу Герелюк Катерина (класний керівник Віра Зайцева);

ІІІ місце - учень 4-Б класу Валіхновський Тарас (класний керівник Наталія Дубина).

Учениці 4-Б класу Будзан Анастасії (класний керівник Наталія Дубина) вручено грамоту за оригінальність виконання.

Всім іншим учасникам конкурсу було висловлено щиру подяку та нагороджено заохочувальними призами.

    Захід супроводжувався бібліотечною виставкою "Добре і щире Шевченкове слово" та мультимедійною презентацією з використанням інтерактивної панелі. Протокол засідання журі можна переглянути тут.