19 березня 2018 р.

Живи в віках, премудра Книго!

               З метою підвищення інтересу учнів до ролі книжки в суспільному та історико-культурному житті 19 березня бібліотекою організовано відкриття Всеукраїнського тижня дитячого читання, а з учнями 7-Б класу проведено усний журнал «Живи в віках, премудра Книго!». 
               Провідна думка бібліотечного заходу – людина, яка любить і вміє читати – щаслива людина. Навколо неї завжди багато добрих і вірних друзів, друзі ці – книги. У книгах мораль, висота і святість народу і місце його у загальній частині цивілізації визначається кількістю прочитаних книг.
Розкриваючи сторінку усного журналу: «Історія книжки має велику славу і чорні дні», учениця 10-А класу Козик Катерина прочитала уривок із книги Романа Федоріва «Єрусалим на горах», в якому йдеться про те, як «червонозоряні визволителі», здійснюючи масовий терор проти місцевого населення на західноукраїнських землях в 1939-1941-их роках, спалювали священні реліквії, ікони, КНИГИ.
Захід супроводжувався музичним оформленням і слайдами:
- У книгах – пам'ять людства,
- Книги – це відкриті двері до інших душ і інших народів.
Андре Моруа
-І з книжних слів набираємось мудрості і стриманості.
Нестор Літописець
- Книга ніколи не втратить своїх провідних позицій.
- Книги – ріки, які наповнюють Всесвіт мудрістю.
«Повість минулих літ»
- Учітеся, читайте,
І чужому научайтесь,
Й свого не цурайтесь.
Т. Г. Шевченко
- Перше, що внесете у свій дім – нехай будуть книги.
О. Довженко
- Якщо хочеш бути надзвичайно мудрим – працюй із книгою.
- Читання – це великий, але почесний труд і до нього треба ставитись серйозно.
- Якщо хочеш поговорити з ким-небудь – відкрий книгу.
- Читати книгу – світ цей пізнавати і жити в нім для користі й Добра.
- Завоювати майбутнє нам допоможе тільки книга.
Учениця 7-Г класу Сагайдак Анастасія, яка професійно займається фотомистецтвом, закарбувала щасливі миті книжкової світлини у фотографіях.
На закінчення виховного заходу під керівництвом учителя музики і класного керівника Цюпин Катерини Ігорівни учні виконали пісню «Музика рідного дому».
Усний журнал проводився за сторінками: «Книга – дар найвищого творіння», «Золоті думки видатних людей про книгу», «Дещо з історії писемних пам’яток і друкарської справи», «Історія книжки має велику славу і чорні дні», «Книги – путівники пізнання світу».