23 березня 2018 р.

Мистецькі цінності Прикарпаття


Прищеплювання любові до отчої землі – це виховання свідомого громадянина, обізнаного з національними духовними цінностями. З метою виховання  патріотів в контексті пізнання мистецьких цінностей рідного краю до Всеукраїнського дня працівників культури та майстрів народного мистецтва 23 березня з учнями  9-А класу, бібліотека провела екскурс в художню культуру по тематичній виставці «Мистецькі цінності Прикарпаття».
       Школярів ознайомлено з історико-архітектурними місцями краю та з його фортифікаційними спорудами, з мистецтвом скульптури, живописом, графіки, пам’ятками природи.
Незгасне враження справили на старшокласників розповіді про музичне мистецтво рідного краю, творчу спадщину прикарпатських композиторів, співаків і відомих митців театрального мистецтва.

Естетичну насолоду отримали старшокласники від перегляду орнаментів ткацтва, вишивок, писанкарства. Всіх зацікавила інформація про лозоплетіння, бісероплетіння.

Учням запропоновано за допомогою різних джерел знайти давні легенди, вірування та обряди про писанки-обереги. Використовуючи прадавню символіку, розписати Великодні писанки для своєї рідні.

Старшокласників ознайомлено з провідними історико-краєзнавчими музеями та галереями краю, які бережуть культурну спадщину предків малої Батьківщини.