22 жовтня 2018 р.

22 жовтня з учнями 9-Б класу проведено вітраж художньої культури рідного краю "Неповторна краса Прикарпаття у духовній скарбниці нашого народу". 

Мета заходу виховати творчого громадянина, обізнаного з національними духовними цінностями рідного краю; ознайомити учнів з історико-архітектурним мистецтвом, пам’ятками природи, з творчою спадщиною людей, які плідно працювали на ниві різноманітного народного мистецтва. 
Старшокласникам, які готують себе до творчого самовираження була представлена тематична виставка "Мистецькі цінності Прикарпаття". 
З книги "Живопис" учні довідались про цікаве творче життя Олександра Миколайовича Коровая, живописця, що проживав у Івано-Франківську і займав провідне місце у створенні професійного живопису. Учні переглянули його художні напрацювання: пейзажі рідного довкілля, рисунки, потрети. 
Цікаву серію чудових живописних робіт, що розкрили красу і неповторність природи Карпат, душу галицької землі представила книга Л. Мельника "Емілія Бережницька". 
Про майстра живопису Петра Савчина, що проживав у Калуші, розповіла книга "Біль моєї душі". 
Мистецькі альбоми Ірини Свйонтек "Гуцульські вишивки Карпат", "Вишивки Гуцульщини" та "Дивосвіт Карпат у вишивці" Ольги Писарук розповіли старшокласникам про авторів орнаментів гуцульських вишивок минулих століть. 
Високі мистецькі цінності Прикарпаття представила книга "Художня культура рідного краю". Дев’ятикласники отримали інформацію про замки Івано-Франківщини,монументальну скульптуру, пам’ятки природи і святі місця України.