11 жовтня 2021 р.

ЖИТТЯ "ДО" І "ПІСЛЯ": зустріч з Іллею Михайловичем Тітком, автором книги "Формула крові"

11 жовтня шкільні бібліотекарі Калуського ліцею № 10 організували зустріч десятикласників з учасником бойових дій на Сході України Іллею Михайловичем Тітком, автором книги "Формула крові".

Кривава окупація частини нашої території відгукнулася в душах тих, хто хоче зберегти Україну нащадкам і бачити її вільною, незалежною та міцною. Саме таким є наш краянин Ілля Михайлович Тітко. Незважаючи на щасливі, теплі родинні стосунки і престижну посаду, Ілля Михайлович добровільно поїхав в гарячу точку на Схід захищати Україну, боротись за збереження її кордонів. Автор розповів старшокласникам про тяжкі та болісні дні і ночі АТО. Пірнаючи у ті страшні часи, Ілля Михайлович описав першу зустріч із справжньою війною, важку адаптацію до непростих умов, як стрибав на бронетранспортері, блукав по хащах, загрузав у болоті, мерз від холоду та стікав потом від спеки, тужив за рідними, стріляв, здригався від звуків близьких вибухів, долав страх та нелюдську втому, біль втрат і радість перемог.

Присутні вшанували хвилиною мовчання воїнів АТО, які загинули захищаючи кордони України.

За сторінками книги «Формула крові» захід супроводжувався мультимедійними слайдами: "Дорога на Схід - дорога захисту України", "Сльози радості та болю", "Сувора армійська дійсність", "Війна викочує на поверхню людські чесноти", "Війна - це цілодобова непосильна праця", "На війні ризик - це повсякденний стан бійця", "Не вибирай долю на війні, вона сама тебе знайде" .

На початку та в кінці заходу звучали авторські пісні Христини Панасюк «Камуфляжне серце» та «Я прикрию».