5 жовтня 2022 р.

Панно актуальних книг "Назавжди в пам'яті народу"

      З 1 по 31 жовтня в рамках Міжнародного місячника шкільних бібліотек щорічно проводиться Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек. З непохитною вірою в перемогу та усвідомлення руйнівних наслідків війни цьогорічний місячник відбувається під гаслом «У нас єдина мета – Україна свята, нездоланна ніким і ніколи!».

В рамках місячника 5 жовтня в бібліотеці Калуського ліцею № 10 з учнями 10-А класу проведено панно актуальних книг «Назавжди в пам’яті народу», під час якого було представлено актуальні книги-спогади, книги-роздуми про війну. На сторінках рекомендованих видань описані події, починаючи від зими 2013-2014 років, які в історії нашої держави залишаться під назвою Революція Гідності, а далі антитерористична операція на сході держави, і до подій тієї зловісної ночі 24 лютого, коли українці прокинулись в іншій реальності і продовжують жити і по-сьогодні, проте з непохитною вірою в перемогу.

Представлені книги різні за жанром та сюжетом. Це і художні емоційні романи, і книги скорботи та пам’яті, збірки оповідань і антології віршів, документальні хроніки і новели. Але всі ці книги про життя людей під час війни, про їх реакції та дії, про силу духу нашого народу, про Героїв, які захищають і зараз кордони нашої держави, та про Героїв, які віддали найвищу ціну за кращу долю України і полинули у розкрилля Вічності, тому ці книги варто прочитати кожному.