17 жовтня 2022 р.

"До війни звикнути не можна": зустріч з Іллею Михайловичем Тітком, автором книги "Формула крові".

    17 жовтня шкільні бібліотекарі Калуського ліцею № 10 організували зустріч ліцеїстів з ветераном АТО та російсько-української війни Іллею Михайловичем Тітком, автором книги "Формула крові".

Наш краянин Ілля Михайлович Тітко провів 13 місяців на нулі - першій лінії оборони, добровільно відправившись в гарячу точку на Схід захищати Україну, боротись за збереження її кордонів.
        Після повернення з фронту, Ілля Михайлович вирішив зафіксувати свої спогади у літературному слові. Особливо для дітей, адже їм жити далі й будувати нашу державу. Й вони повинні знати, якщо ціною вона зараз тримається. Робота над книгою тривала майже два роки. Події, описані у виданні, охоплюють період із вересня 2015 по жовтень 2016 років. Саме там, під м. Попасною на теренах Луганської області, у складі 59–ї мотопіхотної бригади проходив свою службу Ілля Михайлович. 
        "Формула крові" - це книга-спогад, видана автором власним коштом тиражем 500 примірників.
    Близько трьох сотень книг розійшлися читачам з усієї країни. Понад 170 примірників надійшло у дарунок бібліотекам. Географія розповсюдження дуже широка - від м. Попасна на Луганщині до Ужгорода, від Чергінова до Нікополя, Миколаєва та Одеси.
       Книга знайшла своїх читачів далеко за межами України у Сполучених Штатах Америки, Канаді, Ізраїлі, Італії, Німеччині, Чехії. Вона нікого не залишає байдужим, нагадуючи – наша держава у стані війни.
     Величезними зусиллями та неймовірною працею панотця Джефрі Стефанюка "Формула крові" вийшла друком англійською мовою в Канаді. Також книга отримала відзнаку Літературного конкурсу від Канадського літературного фонду ім. Пітерсона у місті Торонто.
        За сторінками книги «Формула крові» захід супроводжувався мультимедійними слайдами: "Дорога на Схід - дорога захисту України", "Сувора армійська дійсність", "На передовій", "Тримаймося плече в плече", "Згинуть наші воріженьки, як роса на сонці!", "Війна - це цілодобова непосильна праця", "На війні ризик - це повсякденний стан бійця", "Перемога ще на один день ближче" .
        Присутні вшанували хвилиною мовчання воїнів, які загинули захищаючи кордони України.
        На початку заходу звучала авторська пісня Христини Панасюк «Вартові берегів», на завершення - Іво Бобул "Непереможна Україна".