27 жовтня 2022 р.

"Кіборги: хто, якщо не ми?": година мужності за книгою "Народні Герої України"

    27 жовтня для учнів 10-х класів було проведено годину мужності "Кіборги: хто, якщо не ми?" за книгою "Народні Герої України. Історії справжніх". Це перша збірка розповідей про Героїв російсько-української війни, нагороджених недержавним срібним орденом «Народний Герой України». Кожна розмова чи нарис про героя – приклад мужності, жертовності та вияву глибинної любові до власної країни. 
  Метою заходу було: вшанування подвигу захисників Донецького аеропорту; виховання шанобливого ставлення до героїчного минулого нашої держави, почуття патріотизму, відданості своїй Батьківщині.
    Учні 10-Б класу Засідка Юлія та Гришко Володимир ознайомили слухачів з історією участі в обороні Донецького летовища десантника Євгена Жукова, командира окремої роти розвідки, нагородженого орденом "Народний Герой України" 19 вересня 2015 року. 
    Левкович Наталія та Лаврик Денис розповіли про танкіста Євгена Межевікіна, позивний "Адам", що на танку приїздив туди, куди ніхто не хотів їхати. Сам факт його появи ставав великою підтримкою бійцям.
    Сергій Табала  був наймолодшим кіборгом. Друг Сєвєр, так називали бійця, народився 16 грудня 1995 року в Сумах. Доброволець 5-го окремого батальйону Добровольчого Українського Корпусу загинув під час захисту Донецького аеропорту 6 листопада 2014 року. На момент загибелі йому було лише 18 років. Старшокласників зворушили спогади матері, бабусі, вчителів, викладачів та бойових побратимів юного героя. Їх озвучили: Васильєва Діана, Білозір Юлія, Данів Ярина, Бабій Денис, Лопушинський Олесь, Болецька Аня, Солтис Наталія, Хухра Юрій, Ямнич Віталій, Павлюк Олег.
    На завершення заходу всі присутні вшанували пам'ять полеглих захисників України хвилиною мовчання та переглянули відео на військову пісню групи Тартак "Ніхто крім нас", присвячену захисникам Донецького аеропорту.
    P. S. Через повітряні тривоги ми були змушені тричі переносити дату заходу. Сьогодні нам все-таки вдалося провести годину мужності. Висловлюємо вдячність за співпрацю в організації та проведенні заходу всім учасникам.