25 жовтня 2022 р.

"Українська національна ідея": літературний огляд-роздум за книгою "Вгору піднесімо серця"

        25 жовтня з учнями 10-А та 11-А класів проведено літературний огляд-роздум "Українська національна ідея" за книгою Дмитра Захарука "Вгору піднесімо серця".

    Україна – земля славного незабутнього минулого, якою можна пишатися. На цій землі упродовж віків формувалася нація з гордим ім’ям – українці, які боронили свою територію від ворожих зазіхань. Так, нашій країні довелося пережити багато труднощів, але українці все витримали, не зламалися та стали ще міцнішими, ще дужчими, щоб будувати нову Україну – самостійну державу, здатну бути однією з найкращих і найвеличніших держав світу.
    У книзі «Вгору піднесімо серця» автор Дмитро Захарук в коротенькій, але дуже точній і стислій формі досліджує національну ідею самовідтворення нації. Цей маленький твір опромінює світлом наш розум, дарує серцям теплоту і гарячу любов до України, закликає до праці для реалізації найвищої української ідеї – дбати завжди і всюди про добро і «Славу України». 
    СЛАВА УКРАЇНИ – то споконвічна мрія українців, то мета героїчних діянь кращої частини нашого народу. На офіру славі України віддавали й сьогодні продовжують віддавати свої сили й навіть життя кращі сини й доньки рідної Вітчизни. Такі загальнолюдські цінності, як свобода і справедливість допомагали їм реалізувати високу мрію. Ця національна ідея – найгуманніша у світі. Вона не посягає на інтереси інших спільнот. Вона – на користь усьому світу, тому що Україна є часточкою світу, а отже, її слава – це слава світу.
    Захід супроводжувався мультимедійними слайдами: "Національна ідея  це напрям руху нації", "Національна держава  запорука незалежності", "Здобути перемогу й волю можна лише в єдності", "Мобілізація усіх сил на працю", "Героям Слава!", "Український націоналізм  це дух і чин, спрямовані на розвиток і розквіт української нації", "Розвиток духовних потреб", "Славна Україна  Нова щаслива родина  Вільна щаслива людина".
    Дякуємо за співпрацю в організації та проведенні заходу класному керівнику Захар М. В. та вчителю історії Олексин Л. Д.