21 жовтня 2022 р.

Літературно-патріотична гра "Україна починається з мене"

    В рамках Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек, який цьогоріч відбувається під гаслом «У нас єдина мета – Україна свята, нездоланна ніким і ніколи!»бібліотекою Калуського ліцею № 10 з учнями 8-Б, 8-Д та 9-А класів проведено літературно-патріотичну гру «Україна починається з мене».

    Метою заходу було: збагатити знання учнів про нашу рідну державу; пробудити в школярів глибокий інтерес до вивчення історії України та рідного краю; виховувати почуття національної свідомості, гідності, любові до Батьківщини, бажання примножувати традиції нашого народу, берегти свою національну культуру.
    Як справжні патріоти, знавці історії своєї Батьківщини, її рідної мови, культури, школярі активно та з цікавістю брали участь у грі. У першому раунді «Золотий фонд української літератури» учні відповідали на питання про відомих українських письменників та поетів; у другому   пояснювали значення діалектних та маловживаних слів; відповідали на питання вікторини, проявляли свої знання про рідний край у грі «Вірю – не вірю»; продовжували частини прислів’їв та приказок у раунді «Народ скаже, як зав’яже»; проявляли кмітливість у розгадуванні українських народних загадок тощо.
    В ході заходу школярі з цікавістю та захопленням переглядали відео про рідне місто Калуш, слухали пісні «Україна – це ми», «Батьківська мова», «Квітуча Україна», «Я намалюю щасливу дитину» та інші.
   Літературно-патріотична гра «Україна починається з мене» насамперед дозволила перевірити наші знання про рідну країну, розповісти про землю, на якій ми живемо, про речі, які ми забули або про які зовсім не знали. Пригадаймо відомий вислів: «Вітчизна починається з мене»… Так, вона починається з кожного з нас. Бо ми – частинка нашої землі, нашої Батьківщини. І кожен з нас, навіть на тиловому фронті вкладає свою частинку у перемогу. І перемога неодмінно буде.