19 жовтня 2023 р.

Гра-квест «Що ми знаємо про Україну?»

    В рамках Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек, який цьогоріч проходить під гаслом «Вірю в майбутнє твоє, Україно!», у бібліотеці Калуського ліцею № 10 з учнями 5-В класу (класний керівникОксана Миколаївна Крохта) проведено гру-квест «Що ми знаємо про Україну?»
    Захід розпочала бібліотекар Тетяна Бербець, яка ознайомила присутніх з тематикою місячника та правилами гри-квесту.  Як справжні патріоти, знавці історії своєї Батьківщини, її рідної мови, культури, звичаїв, традицій школярі активно та з цікавістю брали участь у квесті, виконуючи поставлені завдання на дев’яти станціях: грали гру «Поле чудес»; відповідали на питання вікторини; розшифровували назви рослин-символів; «збирали віночок» з квітів, назви яких відгадували; впізнавали міста за їх визначними місцями та пам’ятниками; пригадували прислів’я, з’єднуючи їх початок та кінець; проявляли кмітливість у розгадуванні українських народних загадок тощо.
Виконуючи завдання квесту, учні не тільки показали свої знання та вміння, а й ще раз переконалися яка чудова й унікальна наша Батьківщина. Також хвилиною мовчання вшанували всіх загиблих внаслідок російсько-української війни.