12 квітня 2021 р.

"Моя планета – Земля" : до Всесвітнього дня космонавтики

Железняк Г. В. Космос загадковий і таємничий : іл. енциклопед. вид. / Г. В. Железняк. - Харків : Талант, 2010. - 64 с.

Кого з нас не вабила дивовижна велич зірок, хто не мріяв злітати на Місяць та дізнатись, чи є життя на Марсі? Зоряне небо - загадка, яку подарувала нам природа, а ця книга трохи відкриє завісу над таємницями Землі та космічного простору. Вона розповість, скільки років Землі та як утворився Всесвіт, чому небо блакитне та звідки з’являються чорні діри, чи такий порожній Всесвіт, як здається на перший погляд та про інше.


Климишин І. А. Астрономія / І. А. Климишин. - Львів : Світ, 1993. - 384 с.

У підручнику подані основні відомості з усіх галузей астрономії, а також елементів космонавтики. 







Климишин І. А. Зоряне небо України / І. А. Климишин. - Івано-Франківськ : Гостинець, 2003. - 64 с.

У посібнику описано сузір’я неба й умови їх видимості над горизонтом залежно від пори року. Дано характеристику рухів Сонця, Місяця та планет Сонячної системи. Певну увагу приділено завбаченню положень планет на тлі зір, актуальним нині календарним проблемам.




Климишин І. Іди вперед - або вмирай! : запис-монолог / Іван Климишин (записав Ю. Манюх, інститут "Живе слово"). - Івано-Франківськ : Нова зоря, 2013. - 264 с.

У цій книзі зібрано й упорядковано записані на диктофон у 2007-2008 роках (частково доповнені у 2010-2011 рр.) біографічні спогади І. А. Климишина, астронома, члена Міжнародного Астрономічного Союзу, професора, доктора фізико-математичних наук, дійсного члена Товариства ім. Т. Шевченка, іменем якого названа мала планета №3653, що обертається навколо Сонця між Марсом і Юпітером.