8 лютого 2023 р.

"Творець пригодницьких романів": до 195-ї річниці від дня народження Жуля Верна

"Я повинен був народитися моряком
і тепер щодня шкодую, що морська кар'єра
не увійшла в мою долю з дитинства" 
Жуль Верн

    З нагоди відзначення 195-ї річниці від дня народження французького письменника, основоположника жанру науково-фантастичного роману, творця пригодницьких романів ЖУЛЯ ВЕРНА (1828-1905)  у бібліотеці Калуського ліцею № 10 представлена виставка творів визначного майстра пера. 

    Жуль Верн народився 8 лютого 1828 року в місті Нанті у Франції. У дитинстві він дуже захоплювався мандрами й відкриттями, а в дорослому віці цей інтерес перетворився на професійний: він став автором пригодницьких і науково-фантастичних творів.
    Перший твір Ж. Верна "П'ять тижнів на повітряній кулі" було опубліковано 1863 року. Він зробив письменника багатим і знаменитим. Наступного року він написав "Подорож до центру землі", а через рік вийшла в світ книжка "Із Землі на Місяць".
    Роман "Навколо світу за 80 днів" з'явився 1873 року. Поряд із романом "20 000 льє під водою" це, мабуть, найпопулярніший твір Жуля Верна.
    За своє життя Жуль Верн створив безліч творів, які отримали культовий статус, його книги користуються величезною популярністю і сьогодні.
    Отож, запрошуємо всіх поціновувачів літератури до перегляду виставки та прочитання творів одного із найулюбленіших популярних письменників.