20 березня 2024 р.

"Рвуться і фарби, і слово на волю...": зустріч із Анатолієм Кичинським

    20 березня в рамках Національного тижня читання поезії у актовій залі ліцею для учнів та учениць 9-11-х класів проведено зустріч "Рвуться і фарби, і слово на волю..." з Анатолієм Кичинським, філологом, активним громадським діячем, письменником, автором поетичних збірок та лавреатом низки премій, у тому числі найпрестижнішої Національної премії України імені Тараса Шевченка в галузі літератури за 2006 рік.
Відкриваючи для себе Анатолія Івановича як поета, читачі дізналися, що він є ще й професійним художником. Ним створено низку високохудожніх живописних полотен, чимало з яких займають помітні місця не лише у вітчизняних, а й зарубіжних приватних колекціях .
Анатолій Кичинський розповів про свій життєвий та творчих шлях, презентував увазі юних слухачів свою нову книгу "Жива і скошена тече в мені трава" (Видавництво "А-ба-ба-га-ла-ма-га"), до якої увійшли найкращі його вірші з усіх попередніх збірок, а також найновіші поезії.
Багато ліричних творів автора покладені на музику популярними українськими композиторами, зокрема під час заходу старшокласники прослухали запис пісні "Повернення додому" у виконанні українського естрадного співака Павла Дворського.
Літературно-мистецьке спілкування пройшло у щирій, приязній та теплій атмосфері, де на завершення всі бажаючі мали змогу висловити свою вдячність та отримати автограф від нашого відомого сучасника.