20 березня 2024 р.

"Казкові загадки - дитячі розгадки": бібліотечна інтелект-гра до Всесвітнього дня казки та в рамках Тижня дитячого читання

           Під час Тижня дитячого читання та з нагоди Всесвітнього дня казки до бібліотеки ліцею завітали учні 1-В класу разом із класним керівником Сніжаною Миронівною Шмигельською та асистентом вчителя Вірою Михайлівною Боринець.
Бібліотекар Тетяна Бербець коротко розповіла маленьким читачам про традиції відзначення Всеукраїнського тижня дитячого читання, завдяки якому велика увага приділяється саме дитячій книзі. Також у бібліотеці говорили про найперші дитячі книжечки, які усі люблять, – казки. Адже, так співпало, що під час тижня дитячого читання, а саме 20 березня, відзначається ще одне свято – Всесвітній день казки. Тож поринути у світ казки, пригадати казкових героїв, розгадати загадки про них, виправити помилки у назвах казок, розібратись у казковій плутанині, відправити загублені речі казковому персонажу, який їх загубив, та виконати багато інших завдань мали можливість першокласники, зігравши у бібліотечну інтелект-гру «Казкові загадки – дитячі відгадки».
Наприкінці заходу діти із задоволенням переглянули осучаснену казочку Ганса Крістіана Андерсена «Гидке каченя».