22 березня 2024 р.

"Цінність води": пізнавальна екогодина до Всесвітнього дня води

 
       Вода – джерело життя. З давніх часів її обожнюють, про неї складають легенди, пишуть вірші, оповідання, їй присвячують цілі книги, із покоління в покоління складаються й передаються прислів’я та загадки про воду, її цінують та бережуть. А ще, саме сьогодні, 22 березня, відзначається Всесвітній день води (Всесвітній день водних ресурсів).
     З цієї нагоди у бібліотеці ліцею для учнів 4-Б класу (кл. керівник Г.В.Стехнович) проведено пізнавальну екогодину «Цінність води». Бібліотекар Тетяна Бербець розповіла дітям про значення води в житті людини, про шкоду, яку приносить довкіллю забруднення, в тому числі спричинене людською діяльністю, про те, яка велика катастрофа може статися від забруднення саме води.
Під час заходу школярі переглянули соціальний ролик про шкоду пластику, відео про властивості води, зіграли у гру «Прибери берег річки від сміття», згадували  прислів’я та приказки про воду, ознайомилися з книгами бібліотечної виставки «Вода – колиска життя». А на завершення провели цікавий квест «Бережімо воду», пройшли маршрут краплинок, виконуючи поставлені завдання.